De iPhone van Adam en Eva

De iPhone van Adam en Eva

Ik ben boos op Apple. Nee ik ben teleurgesteld in Apple.

Je weet wat ze zeggen: je kunt alleen gekwetst worden door mensen van wie je houdt. Volgens mij is dat met merken precies zo.

Lovemarks BookcoverEr zijn op de hele wereld een aantal merken die je lief kunt hebben en ik denk dat Apple zeker die status van LoveMark heeft. En als zo’n liefde je dan in de kou laat staan, komt dat dubbel zo hard aan.

Ik heb het over de iPhone. Eigenlijk een combinatie van een ipod en een smartphone. Maar ik moest en zou er eentje hebben.

Sterker nog; ik heb voor Apple de moeite genomen om er eentje vanuit Amerika naar Nederland te halen. Ik heb honderden euro’s betaald om er een in mijn bezit te krijgen, omdat Apple vond dat hij in eerste instantie alleen voor Amerikanen was bedoeld.

unlockDaarna heb ik er nog eens uren van arbeid in gestopt om het ding aan de praat te krijgen, want Apple vond dat je alleen als klant van AT & T er mee moest kunnen bellen… en dat netwerk hebben we niet in Nederland.

Maar goed, je moet wat over hebben voor de liefde. Ik wilde dat bedrag best betalen en ook al die truken om de software te omzeilen uit te halen… want dat heb je ook wat… een iPhone waarmee je kan bellen.

Wat was ik blij en wat was-ie mooi. Liefde maakt blind, dus ik zag alleen de fraaie vormgeving. Maar de echt koude douche kwam pas toen ik het ding aansloot op iTunes. Het programma was in eerste instantie enthousiast: “Hey, wat leuk dat je een iPhone hebt, zal ik er de nieuwste software op zetten?” Ja graag, antwoordde ik blij. Apple weet wel wat ik wil… nou niet dus.

Die verleidingspoging was een dolk in mijn rug. Want terwijl ik verliefd zat te kijken naar het schermpje van mijn iTunes was Apple het ding aan het onklaar maken.

Mijn telefoon was een brick geworden. dat is jargon voor een Iphone die het niet meer doet. Een straf omdat ik al die moeite heb genomen? Omdat ik toevallig als nederlander met vodafone wilde bellen met hun apparaatje. Ik was diep bedroefd.

Maar goed, deze podcast is niet bedoeld voor persoonlijke frustratie.

Jims SpringboardInmiddels heb ik de donkerste hoekjes van internet afgezocht voor een oplossing. Een aantal hackers heeft een keurig handleiding online gezet waarmee je je Brick weer kan omtoveren tot een Iphone.

Hij doet het weer en hij is fantastisch. Maar ik kan nog steeds niet geloven dat Apple zo evil was om mij te bedriegen. Ik voel me nu toch een beetje de echtgenoot die zegt: ik vergeef je, maar dit was de eerste en de laatste keer.

En hoeveel merken kunnen nou zeggen dat ze zoveel krediet hebben opgebouwd?

Het doet mij een beetje denken aan het verhaal over Adam en Eva. Alleen weet ik niet zo goed of de iPhone nu de appel, de slang of Eva is.

9 replies to De iPhone van Adam en Eva

 1. Pingback:

 2. 1. Je gaat er met papa’s mooie lieve dochter vandoor.
  2. Je forceert ‘r om dingen te doen die niet de bedoeling zijn.
  3. Je laat ‘r contact opnemen met haar papa.
  4. Papa zorgt ervoor dat z’n lieve dochtertje niet nog eens van die rare dingen doet.

  Niet zo raar toch? Als je gekke dingen met je iPhone doet moet je er gewoon voor zorgen dat papa Apple daar niet achterkomt 😉

 3. Ha ha, dat is een interessante benadering Carl.

  Laat ik het dan zo zeggen: ik heb grote moeite met Papa’s die hun dochter uithuwelijken, als blijkt dat de huwelijks-schatkist op slot zit!

 4. Als je Papa kent weet je dat ie er niet van houdt dat je met zijn dochters ‘rommelt’. En dat zegt ie er altijd bij als je hem om haar hand vraagt. 🙂

 5. Euh. Je hebt uren gespendeerd om je iPhone te unlocken en je hebt nergens gelezen, dat je hem ‘brickt’ als je iTunes je iPhone laat updaten naar 1.1.2?
  Bezint eer ge begint. Voor mensen, die NU deze teleurstelling willen voorkomen, maar wel willen bellen met een iPhone, die NIET uit Nederland komt (allemaal met firmware 1.1.2 nu) dan MOET je een TurboSim van bladdox kopen of van eBay. Een goede dag verder.
  Maar hoe bevalt de iPhone verder? Is het niet de geilste telefoon die je ooit in je handen hebt gehad?

 6. Pingback:

 7. Geweldig stukje! hahah. En ook de commentaren zijn hilarisch :p

  Ben echter nog steeds niet helemaal overtuigd van de iPhone… Het internet op als je wilt navigeren vind ik niet erg aantrekkelijk bijvoorbeeld.

 8. Pingback:

 9. Pingback:

Comments are closed.