Wat heeft de podcast reporter nodig?

In een eerder artikel heb ik je al laten zien hoe mijn podcast-studio eruit ziet. Eigenlijk heel simpel: een laptop met daarop Garageband of Castblaster en een beetje fatsoenlijke microfoon.

Maar hoe moet dat als je onderweg bent?

(c) Foto door Henk-Jan WinkeldermaatWie mij wel eens live verslag heeft zien doen, ziet dat dat nog wel lastig is. Ik sleepte dan diezelfde (thuis)studio met mij mee, dus laptop én microfoon. Daar krijg je behoorlijk spierpijn van in je armen, om nog maar te zwijgen over het risico dat je je mooie spulletjes laat vallen.

iMicSpeciaal voor mijn reportages tijdens de Crossmediaweek heb ik daarom een bescheiden investering gedaan van 60 EUR: de iMic!

En dat slimme apparaatje tovert elke iPod om in een digitaal opname apparaat. En toegegeven: de kwaliteit is natuurlijk lang niet zo goed als van een hifi of stereo microfoon, maar dat weegt op tegen het gemak van “altijd je studio bij je te hebben”. De iPod had ik immers al permanent in mijn laptoptas, en door daar slechts het kleine opzet-stukje bij te voegen ben ik compleet.

h2Carl Mangold had in dit verband ook nog een mooie tip voor me: de Samsung H2. En wow… dat is inderdaad de echte droom van de mobiele podcaster, maar daar ga ik volgend jaar maar eens naar kijken.

De iPhone was mijn eerste noodzakelijke (tussen aanhalingstekens) investering als het ging om gadgets!

2 replies to Wat heeft de podcast reporter nodig?

  1. Overigens kwam ik er tijdens diezelfde crossmediaweek achter dat je eigenlijk alleen een telefoon nodig hebt voor een podcast.

    Erwin Blom maakte me erg enthousiast over de splashcast. Misschien binnenkort nog eens een artikeltje over schrijven!

  2. Ik heb zo’n Zoom H2. Kan deze ten zeerste aanraden. Geluidskwaliteit is van hoog niveau en reproduceert natuurgetrouw de omgeving, die je opnam.