Vitamine voor ondernemers

Vitamine voor ondernemers

Afgelopen week werd ik geïnterviewd op de ondernemers-portal van ING.

Op de vraag wat ondernemers anno 2012 nu het meeste nodig hebben, antwoordde ik: Mentale Vitamine. Een bedrijf runnen kost veel energie en het is soms zoeken naar nieuwe energie (inspiratie). Als je die zoekt in de kranten, kom je van een koude kermis thuis… er is alleen slecht nieuws. CRAPEn als je de inspiratie zoekt op televisie, lijkt je IQ vijf punten te zakken met elk televisieprogramma dat je kijkt.

Ondernemers hebben meer dan ooit te maken met CRAP (criticism, rejection, assholes and pressure). Daarom verwijs ik graag naar een video van Richard St. John. Het is een filmpje uit 2005 maar het is actueler dan ooit.

En dat bracht mij wederom bij de vraag: waar haal je mentale energie vandaan? Het antwoord is: natuurlijk bij www.TED.com. Ik hoor het veel ondernemers zeggen: Voordat ik ga slapen, kijk ik op mijn iPhone of iPad nog snel even een talk en dan val ik geïnspireerd in slaap.

A TED a day, keeps the boredom away!