The city of the future calls on you

The city of the future calls on you

CITY 2.0Hoe ziet de stad van de toekomst eruit? Is het een stad waar je kinderen veilig over straat kunnen en waar jij niet hoeft om te rijden voor gezond -lokaal geproduceerd- voedsel?

Of is het een lerende, creatieve en ondernemende stad? Dat lijken in het Westen nog onze beste kaarten om een concurrerende plek in de globale economie te behouden.

Anderen spreken over de smart cities; steden waar technologie het gemak van de mens zal dienen. Dat het grote stedenbeleid niet het exclusieve terrein is van de politiek blijkt ook uit het feit dat veel intiatieven door bedrijfsleven en start-ups worden gelanceerd. Denk daarbij aan de zelfrijdende auto van Google (die inmiddels is goedgekeurd in de staat Nevada), aan de leegstaande kantoorpanden waar aan urban farming wordt gedaan en aan hotelconcepten als CitizenM spelen die zich richten op de wensen van de global nomads.

Maar we zijn er nog lang niet. De stad van de toekomst heeft jou nodig. TEDxAmsterdam reikt dit jaar een prijs uit voor het beste idee voor de nieuwe stad, City 2.0. Stuur voor 15 september jouw idee in.

Ter inspiratie alvast een filmpje van Eduardo Paes, burgemeester van Rio de Janeiro. Na een kort Rio PR-praatje geeft hij 4 basisbeginsels van zo’n stad van de toekomst. Een interessante manier om grote problemen aan te pakken, zonder beroep te doen op mega-budgetten. En als hij het heeft over de 6,5 miljoen inwoners van zijn stad, kunnen we best net doen alsof hij spreekt over de inwoners van de Randstad.

2 replies to The city of the future calls on you

  1. Pingback:

  2. Pingback:

Comments are closed.