Gamification

Gamification

Door Nieuwe Revu werd ik gevraagd om mee te werken aan 5 digitale trends die je leven leuker kunnen maken. Het hele stuk staat te lezen in de editie van deze week. Mijn bijdrage was als volgt:

Gamification
Waar ik enthousiast over ben, zijn de mogelijkheden voor educatie. Ons huidige schoolsysteem is zo ontzettend verouderd dat ik vaak verdrietig wordt als ik zie hoe we van onze leerlingen in het lokaal verwachten dat ze de stof tot zich nemen.

Kom op! Samen werken wordt ‘spieken’ genoemd. Ongelooflijk. Als we één ding weten is dat leren juist een samenspel is en vooral leuk moet zijn. Kijk naar gaming en naar andere aspecten van online waar een gamevariant in zit. We moeten van onderwijzen naar leren. En leren gaat het beste als het “fun and multiplayer” is.

Digitale Trends

Als je meer wilt weten over gamification, raad ik je aan de talk van Gabe Zichermann te kijken. Hij is niet alleen mijn collega director van het Founder Institute in New York maar ook dé expert op het gebied van gamification.

Met dank aan JurjenT voor het artikel en Roland Buiting voor het artwork!

One reply to Gamification

  1. Pingback:

Comments are closed.