Innovatieve business modellen

Innovatieve business modellen

Morgen ben ik dagvoorzitter tijdens de Dag van het Business Model en Digitaal Erfgoed. Een bijzondere dag waarop sleutelfiguren binnen erfgoedorganisaties en personen actief op het gebied van media samenkomen om elkaar te inspireren én tijdens workshops aan de gang te gaan met nieuwe business modellen.

Key-note spreker die dag is Alex Osterwalder. Hij is internationaal beter bekend als ‘mr. Business model’. Als Internationaal consultant gespecialiseerd in businessmodel innovatie adviseerde hij grote bedrijven uit verschillende sectoren.

Al eerder schreef Frank-ly over de manier waarop hij zijn nieuwste boek schreef -samen met de mogelijke lezers- en daar ook weer een nieuw business model voor print bedacht.

Hij wil een band met zijn (toekomstige) lezers, zijn eigen deskundigheid tijdens het schrijven toetsen bij zijn publiek en uiteindelijk een community bouwen rondom zijn boek. Als het goed uitpakt, zijn de leden van zijn community straks ambassadeurs van zijn boek.

Voor 36 dollar krijg je toegang tot de ruwe inhoud van het boek, korting op het uiteindelijke boek, toegang tot het Business Model Innovation Hub en businessmodel-templates.

Erwin had vorig jaar al een interview met hem:

Alexander Osterwalder over businessmodellen from erwin blom on Vimeo.

De projecten waar we morgen onder meer over gaan praten zijn Wat Was Waar en Mijn Voorouders.

2 replies to Innovatieve business modellen

  1. Terwijl ik dit stukje aan het tikken was, las ik op Twitter over een andere meeting waar Alex aanwezig was.

    Marco heeft op zijn Upstream-blog al een posting gedaan:
    http://www.upstream.nl/comments.php?id=1099_0_1_0_C

    Druk baasje, die Osterwalder.

  2. Absoluut interessante materie dat Osterwalder brengt. Heel veel plezier morgen!

Comments are closed.