iPhone gebruiken als Kindle

iPhone gebruiken als Kindle

Afgelopen vrijdag had ik een bijzonder fijne ontmoeting met Maarten Lens-Fitzgerald die apetrots zijn iPhone aan mij liet zien. Wat was het geval… hij had een nieuwe applicatie gedownload. En wel eentje die van je telefoon een heuse Amazon Kindle maakt.

Een “Kindle”? Ja, de eigen e-reader van Amazon. Een chique witte gadget waarop je álle boeken uit het Amazon assortiment kan downloaden en lezen op een zwart-grijs-wit scherm. Enige nadeel aan dit innovatieve apparaat is dat het 359 dollar kost.

Het mooie aan de iPhone is dat de applicatie een stuk goedkoper is, je niet twee gadgets tegelijkertijd hoeft mee te zeulen. Én dat je in kleur kan kijken… iets dat op de Kindle niet kan. Nadeel is natuurlijk dat het schermpje wat kleiner is. Maar goed, je slaat gewoon de bladzijde na 3 alinea’s om in plaats van na 10. No big deal.

Over de Kindle
Amazon wil uiteindelijk ieder ooit verschenen boek binnen 60 seconden bij de lezer hebben. Amazon zegt dat bij de 230.000 boeken die nu zowel fysiek als via de Kindle te koop zijn, de Kindle goed is voor 10 procent van de verkopen. Als je meer wilt weten over de Kindle, dan is hier wel een aardige review van Engadget.

Verder lees ik nu ook bij de Telegraaf digitaal dat Amerikanen die zowel in het bezit zijn van een iPhone als een Kindle 2, zij de apparaten via het programma kunnen synchroniseren.

2 replies to iPhone gebruiken als Kindle

  1. In tussen heb ik de ‘echte’ Kindle. Ik kan nu ook mijn eigen pdf’s, geconverteerd naar het Kindle formaat, op mijn Kindle lezen. Dat kan niet op de iPhone versie. Je kan alleen gekochte boeken op beide downloaden. Overigens kan ik niet normaal online met mn kindle omdat het speciale 3g netwerk daarvoor in europa niet beschikbaar. Intussen kan ik wel online via een usb hack 😎 En zo gekochte boeken en samples (het eerste hoofdstuk van ene boek) erop zetten. Ook samples kunen niet op de iPhone versie.

    Tussen de beide apparaten synchroniseert niet wat je gelezen hebt of waar je bent in een boek. Het scherm van de Kindle is erg anders dan die van de iPhone door de e-ink. Inderdaad groter en vooral rustiger.

    Door de nieuwigheid kan ik nog niet een objectieve observatie maken welke beter is. Ik heb nu iets meer dan 10% van mn huidige boek op de Kindle gelezen en tot nu toe bevalt het prima.

  2. Heb je de app STANZA al gedownload voor je iPhone. Werkt uitstekend. Veel boeken uit de wereld lliteratuur gratis te downloaden in a jiffY. Heerlijk als je ergens moet wachten. Geen zware boeken meer meeslepen.

Comments are closed.