Nieuw, nu ook geschikt voor de iPhone!

Nieuw, nu ook geschikt voor de iPhone!

Sinds de introductie van de iPhone lijkt het erop dat hiermee een nieuw segment telefoons is aangeboord. En dan heb ik het niet over de functionaliteit van het apparaat zelf (het is immers niets meer dan een smartphone met mp3-speler), maar over de tools die ontwikkelaars bouwen.

Ook online marketeers grijpen “het ding” aan om hun website cool en hip te laten lijken. Bij rememberthemilk is het zelfs een reden om bezoekers te laten betalen voor een premium-account.

rtm iphone

En dat is toch wel vreemd. Want de iPhone heeft gewoon keurig een versie van Safari en kan zo’n beetje elke site aan. Dus ook alle speciale “pda-versies” van websites.

Maar nogmaals. het lijkt erop dat wij met zijn allen vinden dat de iPhone geen PDA is.

Ook LinkedIn heeft besloten een speciale iPhone-pagina te bouwen. Deze is te vinden op http://i.linkedin.com. Dus geen “m” in het subdomein, maar een “i”.

Is uw site al iPhone-proof?

One reply to Nieuw, nu ook geschikt voor de iPhone!

  1. Apple heeft hier zelf een oproep voor gedaan toen ze de iPhone introduceerden: nee er komen geen externe applicaties, want webapps zijn nu zover gevorderd dat je niets anders meer nodig hebt. Dus is het niet raar dat in eerste instantie vooral iPhone versies van bestaande sites kwamen en pas later wat meer innovatieve toepassingen.

    Ook al kan de mobiele versie van Safari normale sites laden, het blijft een feit dat je voor mobiele apparaten je informatie beter op een andere manier kunt presenteren, zeker als jouw toepassing enige interactie vergt. Dit weblog lezen lijkt me geen probleem, maar bijvoorbeeld online bankieren is al iets waar je best een iPhone versie van zou kunnen maken. Overigens heeft Rabo Mobiel al een tijdje de iPhone in het lijstje van ondersteunde apparaten staan, dus blijkbaar loopt daar iemand met een gekraakte versie rond :).

    De mobiele versie van Safari bied een nieuw platform met extra mogelijkheden (het aanraakscherm etc.) en waar veel ontwerpers lang op zaten te wachten: de eenduidigheid qua mogelijkheden en schermresolutie die bij alle andere apparaten nog ontbreekt.

Comments are closed.