iPhone wordt cashcow

iPhone wordt cashcow

Eindelijk weer wat beweging op het iPhone-front. Moest je in het begin nog flink moeite doen om leuke applicaties op je gehackte iPhone te krijgen, het lijkt er nu op dat er komend jaar veel (legale) apps gaan aankomen.

i-appsInvesteerder Kleiner Perkins Caufield & Byers heeft namelijk een fonds van 100 miljoen dollar in het leven geroepen voor investeringen in dit soort applicaties.

Webwereld meldt:

Het iFund zal bedragen van maximaal 15 miljoen dollar investeren in bedrijven die applicaties voor de iPhone ontwerpen. De onthulling van het fonds valt samen met die van de software development kit (sdk) van Apple.

De sdk laat ontwikkelaars applicatie voor de iPhone ontwerpen. Apple hoopt daarbij dat ondersteuning voor Exchange ertoe zal leiden dat vooral de zakelijke markt

Steve Jobs (Apple) heeft zijn medewerking aan het fonds toegezegd.

“Ontwikkelaars stromen over met ideeën voor de iPhone en iPod Touch. Nu hebben zij de kans om die ideeën om te zetten in goede bedrijven.”

Dat eerste ben ik zeker met Jobs eens. Wat dat tweede betreft, ben ik de ontwikkelaars van Jailbreakme en Nullriver (Installer) ontzettend dankbaar. Door hun werk heb ik al maandenlang kunnen genieten van mooie apps die mijn iPhone tot hét zwitserse zakmes hebben gemaakt.

One reply to iPhone wordt cashcow

  1. Pingback:

Comments are closed.