Obama is een Mac en Hillary een PC

Geweldig artikel van The New York Times waarin eens een keer niet de lach, de debatstijl of de kledinglijn van de twee democratische rivalen wordt vergeleken, maar het design van hun respectievelijke websites.

De vergelijking tussen hillaryclinton.com and barackobama.com kan kort samengevat worden als: Barack Obama is a Mac, and Hillary Clinton is a PC.

mac-pc.jpg

Barackobama.com

That is, Mr. Obama’s site is more harmonious, with plenty of white space and a soft blue palette. Its task bar is reminiscent of the one used at Apple’s iTunes site. It signals in myriad ways that it was designed with a younger, more tech-savvy audience in mind — using branding techniques similar to the ones that have made the iPod so popular.

Hillaryclinton.com

In contrast to barackobama.com, Mrs. Clinton’s site uses a more traditional color scheme of dark blue, has sharper lines dividing content and employs cookie-cutter icons next to its buttons for volunteering, and the like.

“Hillary’s is way more hectic, it’s got all these, what look like parody ads,” said Ms. Twemlow, who is not a citizen and cannot vote in the election.

Zelf snap ik de vergelijking wel, maar is hij natuurlijk een beetje verkeerd gekozen. Als Hillary inderdaad PC is, zal zij makkelijk de meerderheid halen en dat klopt weer niet met mijn eerdere voorspelling!