Tiktok is niet OK

De populaire app TikTok houdt kinderen nauwlettend in de gaten en verzamelt al jarenlang illegaal gegevens van hen. Het gaat dan onder meer om profielinformatie, video’s, foto’s, locatiegegevens en alles wat het kind doet op de app (zoals waar het kind naar kijkt hoelang en wat het leuk vindt). Ook stuurt het bedrijf gegevens naar het buitenland zonder dat duidelijk is of de gegevens daar veilig worden bewaard.

Dat mag niet. Dat kunnen we niet accepteren.

Daarom heb ik me verbonden aan het initiatief van de Consumentenbond en een speciale stichting om Tiktok hierop aan te spreken, via een juridische procedure.

Uit het persbericht:

TikTok ontvangt claim van 1,5 miljard euro voor schending privacy van kinderen

  • In Nederland schendt TikTok de privacy van tussen de 1.200.000 en 1.600.000 kinderen.
  • Stichting Take Back Your Privacy en de Consumentenbond eisen dat TikTok stopt met haar onrechtmatig handelen, dat illegaal verkregen persoonsgegevens van kinderen worden vernietigd, en dat TikTok een serieuze schadevergoeding betaalt aan alle kinderen.
  • Ouders kunnen de actie steunen door zich aan te melden via de site van de Consumentenbond.

Stichting Take Back Your Privacy