Obama Seminar wint de publieksprijs

Het was toch wel het hoogtepunt van vorig jaar: een seminar met Barack Obama in Amsterdam. Ik was die dag hoogstwaarschijnlijk de meest blije dagvoorzitter in de geschiedenis van de mensheid.

Forward Thinking Leadership - 28 September 18 - Image copyright Dan Taylor - dan@dantaylorphotography.com-132
Ali Nikham (Bunq), Gillian Tans (Booking.com), Alexander Klöpping (Blendle), Jim Stolze en Sophia tijdens Forward Thinking Leadership 2018.

Wat een heerlijke klus. Ik mocht het welkomstwoord voeren (zie hier de after movie) en de sprekers introduceren. En dat waren niet de minste. Van Steven van Belleghem tot en met Michaela de Prince, de organisatie had werkelijk álles uit de kast gehaald om het seminar onvergetelijk te maken.

Jim Stolze en Ali B.
Jim Stolze en Ali B. tijdens de wrap-up.

Ook na het vragenvuur dat Ben Tiggelaar afvuurde op Barack Obama bleef het entertaining op het podium. Ik speelde de rol van aangever voor Ali B. Nadat hij mij aan mijn baard had getrokken en het hele publiek op het podium had gevraagd, zakte het podium letterlijk in. Ook onvergetelijk.

De Publieksprijs

De reden dat ik weer aan deze dag terug moest denken was omdat het hele seminar gisteren bekroond werd met een Gouden Giraffe! Dat is best wel een eer. In de filmwereld heb je natuurlijk het Gouden Kalf en in evenementenbranche heb je de Gouden Giraffe. In 2010 was TEDxAmsterdam nog genomineerd, maar toen vielen we niet in de prijzen. Maar dit jaar mocht het team onder leiding van Hans Janssen (Denk Producties) met onder meer Xander Kranenburg (Held) de award in ontvangst nemen. Op de foto is de blijdschap te zien!