Wijzer in geldzaken

Wijzer in geldzaken

Het platform Wijzer in Geldzaken bestaat vandaag tien jaar. Ik was erg vereerd dat ik deze feestelijke symposium in de Ridderzaal mocht presenteren. Op het symposium hield onder meer Hare Majesteit Koningin Máxima, erevoorzitter van Wijzer in Geldzaken, een toespraak.

Het platform, waarin onder meer de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) participeert, is een initiatief van het ministerie van Financiën om verantwoord financieel gedrag in Nederland te bevorderen. In haar tienjarig bestaan ontplooide Wijzer in Geldzaken diverse initiatieven, waaronder de ontwikkeling van lesmateriaal voor basis- en voortgezet onderwijs, financiële huishoudboekjes, de Pensioen3daagse en andere campagnes gericht op verantwoord financieel gedrag.

Hare majesteit kreeg uit handen van de minister van financiën nog een mooie attentie als dank voor haar inzet als beschermvrouwe.

Ridderzaal June 2018

In het platform Wijzer in Geldzaken worden krachten van diverse sectoren, waaronder wetenschap, overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties, gebundeld. Tijdens het symposium ‘Wijzer in geldzaken, missie volbracht? ‘blikken de partners terug op de afgelopen 10 jaar en wordt vooruit gekeken naar toekomstige uitdagingen.

Een van de activiteiten is ook de Week van het Geld waaraan onder meer de NVB deelneemt, met het programma ‘Bank voor de klas‘.