Taxichauffeur wordt in toekomst horeca-ondernemer

Taxichauffeur wordt in toekomst horeca-ondernemer

Gisteren was ik te gast bij het Big Tent evenement; een ontmoeting tussen ondernemers en politici, op initiatief van Google Nederland. Hoogtepunt van de bijeenkomst was overigens Minister President Mark Rutte die zeer kundig interviews afnam bij vier internet ondernemers. De premier bleek goed thuis in de wereld van het internationaal zaken doen en het belang van ICT.

Foto via Menno van Leeuwen

Een van de gespreksonderwerpen was onder meer de Google Car. De vraag was hoe disruptief die zou zijn voor bijvoorbeeld de logistieke sector. Vanaf het podium werd een aardige opmerking gemaakt die ik graag wil delen.

“Dat kan betekenen dat een taxichauffeur zichzelf opnieuw moet uitvinden. Misschien begint hij wel een restaurant in zijn taxi zodat zijn gasten tijdens een ritje Den Haag – Amsterdam in de buurt van Hoofddorp op het toetje worden getrakteerd.”

Briljant verwoord! Het geeft wel weer aan dat echte innovatie niet zo zeer met technologie te maken heeft, maar alles met creativiteit.

Laat ik ook nog wat huiswerk geven. Dit restaurant experimenteert met ‘drones’ om het eten uit te serveren. Wat wordt dan de rol van de ober? Wordt hij daardoor gastvrijer? Kan hij meer aandacht schenken in plaats van wijn? En wie zegt dat een robot geen recht heeft op fooi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.