TEDxAmsterdam 2011 (terugblik)

TEDxAmsterdam 2011 (terugblik)

Afgelopen vrijdag was ik in de Stadsschouwburg van Amsterdam. Samen met 700 genodigden in de Schouwburg en duizenden mensen daarbuiten hebben we 13 uur(!) lang naar sprekers geluisterd.

TEDxAmsterdam Opening of the Nationaal Ballet

Nu ik het zo opschrijf, lijkt het onwaarschijnlijk. Maar toen ik ‘s-avonds om 21.30u iedereen voor de borrel uitnodigde, zag ik nog steeds een volle zaal! Dat zou wel eens het TED-gevoel kunnen zijn. Chris Anderson heeft daarover ooit gezegd:

“At the end of the conference your head is about to explode. But by then you won’t ever care.”

Ik kijk terug op een zeer geslaagde dag. Volgens aanwezigen was dit de beste toe nu toe. Misschien omdat het ons gelukt is een mix te vinden tussen 2009 en 2010; tussen persoonlijke verhalen en inspirerende weterschappers; tussen trompet en geweer; tussen nachtwacht en ballet; tussen mens en natuur.

Er is ongelooflijk hard gewerkt om alle video’s al online te krijgen. Daarom verwijs ik graag naar andere bronnen om je kijk-, luister- en leestips te geven:

Dank aan iedereen die heeft meegewerkt! Zie hier de groepsfoto aan het einde van de dag. De harde werkers van Fellermedia, Hoens Facilities, LiveSolutions, onze blog-crew en de mensen van de Simulcast events pasten niet meer in dit plaatje. Daar gaan we volgend jaar iets op vinden!