Manuscripta: luister naar je lezers

Manuscripta: luister naar je lezers

Vanmorgen had ik de eer om te mogen spreken op Manuscripta, de jaarlijkse opening van het boekenseizoen. In de zaal professionals uit de boekenbranche, verkopers, uitgevers, schrijvers en natuurlijk boekenliefhebbers.

Mijn boodschap was uiteraard dat het boekenvak fantastische producten maakt, maar volop vergeet dat we van een producteconomie naar een aandachtseconomie zijn overgegaan. Om dit punt te onderstrepen heb een experiment gedaan: mijn lezing bestond voor 100% uit tweets van mijn lezers. Dit om te illustreren hoe de boekenwereld teveel met boeken bezig is, daar waar ze eigenlijk met lezers bezig zouden moeten zijn:

Met dank aan alle mensen die over Uitverkocht hebben getwitterd 🙂 Zonder hen had ik ook deze presentatie niet kunnen maken!