TEDx Amsterdam

Het is alweer even geleden dat ik op deze plek trots meldde dat het TED-congres dit jaar naar Nederland zou komen. Op dat moment was eigenlijk alleen bekend dat de licentie vanuit de VS aan mij was toebedeeld. Inmiddels is er veel gebeurd en wil ik dat graag met jullie delen.

Het allerbelangrijkste is dat er inmiddels een mooi, klein team is gevormd. Allemaal toppers met een geheel eigen specialisme, maar vooral bezeten van TED. Inmiddels wordt van alle kanten hulp aangeboden en wordt het tijd dat we een aantal dingen naar buiten gaan brengen. Dat doen we uiteraard via een eigen website waar op dit moment aan gebouwd wordt.

Enkele highlights alvast:

 • De datum is 20 november 2009
 • De locatie is nog geheim, maar erg bijzonder!
 • Het event is invite-only
 • Het event wordt georganiseerd door een Stichting (not for profit)
 • Er is een indrukwekkend Comit├ę van Aanbeveling en Adviesraad samengesteld
 • Het event is gratis te bezoeken, of live via stream te volgen
 • Qua inkomsten zijn we afhankelijk van sponsoring
 • Binnenkort maken we de eerste sprekers bekend

Vind je TEDx een interessant verschijnsel? Check dan ook alvast de TEDx Tokyo website en die van Moscow!

7 replies to TEDx Amsterdam

 1. Ik ben een groot Ted fan en zou graag naar de conferentie komen. Nu ik dit lees maak ik me een beetje zorgen over het feit dat de conferentie invite-only is. Hoe kom je in aanmerking voor een uitnodiging?

 2. Hi Dirk,
  Het is een beetje hetzelfde dilemma als met de Amerikaanse TED: er zijn nu eenmaal altijd minder stoeltjes in de zaal dan geïnteresseerden.

  Ik heb 3 tips voor je om je kansen te vergroten om in de zaal te zitten:

  1. Zorg ervoor dat je een fantastisch boek schrijft, uitvinding doet, een Nobel prijs wint. Of iets anders waardoor we je als spreker zullen uitnodigen.
  2. Geef ons redenen waarom jij op de invite-only lijst zou moeten staan. Hiervoor komt een vergelijkbaar formulier als op de TED-website staat waarmee je jezelf inschrijft voor een komende TED.
  3. Word sponsor! Klinkt een beetje gek, maar behalve voor sprekers en gasten zijn er natuurlijk ook stoeltjes gereserveerd voor mensen die ons financieel helpen het congres mooi te maken. Er is geen toegangsprijs, dus we zijn afhankelijk van sponsoren.

  Succes! Jim

  p.s. Mocht bovenstaande niet helpen… dan is er altijd nog de live-stream. We zenden het congres uit via een aantal digitale kanalen. Ben je er in ieder geval virtueel bij!

 3. Dag Jim,

  Leuk te lezen en mooie combinatie van invite only en gratis te bezoeken.
  Mooi voorbeeld van wat een puur en dedicated publiek waard is voor sponsoren
  en hoe je daar een win-win van kunt maken.

  Succes met de voorbereiding!

  Groet en geniet,
  Jeroen

 4. Pingback:

 5. Fantastisch initiatief. Goeie mensen.
  Ik verheug me er nu al op!

 6. Hi Jim,

  I’m very interested in your project and we’ve begun very similar research in our lab.

  First, you refer to data you collected in a survey and results, and I wanted to know if these results are published somewhere and/or there is a report available etc.

  Second, I would love to communicate further with you about this, but am unable to find contact info. (The contact page on virtualhappiness.org asked for people to leave comments, but they didn’t appear to be turned on). Feel free to contact me via the email address listed with the post if you’d be willing to communicate with me via email.

  …peace…richard

 7. Pingback: