Boek over “affiliate marketing”

Boek over “affiliate marketing”

jager_affiliate_marketing.jpgVan Wiebe de Jager kreeg ik een boekentip door. Hij schreef het eerste Nederlandstalige boek over een vorm van online marketing die nog steeds sterk in opkomst is: affiliate marketing.

Nu is affiliate marketing natuurlijk niet nieuw. Ik herinner me nog de eerste stapjes van bijvoorbeeld Commission Junction en Reporting.net. Op dit moment zijn in Nederland bedrijven als Netdirect en Daisycon flink geprofessionaliseerd en positioneren zich vooral als performance based marketing-partijen.

De vragen die De Jager in zijn boek beantwoordt zijn vooral praktische vragen als:

  • Maar hoe zet je als adverteerder een succesvol partnerprogramma op?
  • Hoe werkt een advertentienetwerk?
  • En hoe kan je als affiliate optimaal rendement halen uit de advertenties op je website?

Het is een toegankelijk geschreven gids voor zowel adverteerders als affiliates die zich bezig (gaan) houden met affiliate marketing. Aan de hand van voorbeelden, cases en praktische tips worden alle aspecten van affiliate marketing toegelicht en in een breder perspectief geplaatst.

Bestel het boek online bij Bol.com. Ook vind je daar meer info over de schrijver.

2 replies to Boek over “affiliate marketing”

  1. Lijkt mij een interessant boek, hoewel ik een onderwerp als “Maar hoe zet je als adverteerder een succesvol partnerprogramma op? ‘ persoonlijk minder interessant vindt. Misschien is het handig om 2 boeken te maken: 1 voor adverteerders en 1 voor affiliates.

  2. Wij geven dit boekje regelmatig weg aan relaties die starten met affiliate marketing. Binnen drie uur heb je het uit. Het is een leuke inleiding in de business maar voor de meer ervaren affiliatemarketeer bevat het weinig nieuws.

Comments are closed.