Interview: Over de muren rond Hyves

Ymes AvatarVandaag was ik te gast op het hoofdkwartier van Hyves aan de Herengracht te Amsterdam.

Yme Bosma en ik wilden al een tijdje afspreken om kennis te maken en eventueel iets “voor de microfoon” te doen. En vandaag kwam dubbel goed uit, omdat ‘s-ochtends het nieuws naar buiten was gekomen dat Yme zijn baan bij MediaRepublic zou verruilen voor de functie van Manager Business Development & Partnerships bij Hyves.

Reden genoeg om eens even bij te praten over de toekomst van sociale netwerken in Nederland en daar buiten. Heeft het zin om een database in je eentje te blijven vullen en te exploiteren? Of moet je “de boel juist opengooien” in de hoop dat je blijft bestaan maar voor lief nemen dat gebruikers even snel weer naar een ander netwerk verhuizen?

Behalve hierover spreken we ook nog over de kinderen van Mick Jagger, de kansen en bedreigingen voor Hyves, hoe het ook alweer zat met Eccky en de organisatie van de Crossmediaweek eind september.

3 replies to Interview: Over de muren rond Hyves

  1. Pingback:

  2. ik moest er even over nadenken, maar wat een goeie dubbelzinnige titel bij dit artikel!!

  3. Kwam het gesprek gister tegen op mn ipod. Leuk interview! Ik heb er alle vertrouwen in dat het met Hyves helemaal goed gaat komen. Benieuwd hoe de sociale netwerken zich zullen ontwikkelen in de toekomst. Ik ben er iig bij.

    ps. Hoe zit het met de taart en slagroom 😉