6 juni: Dag van de Marketing

Zoals je weet probeer ik op dit weblog uit te leggen welke ontwikkelingen er zijn in de nieuwe media en hoe jij als marketeer daar je voordeel mee kan doen.

Ik ga er een beetje vanuit dat je ook mijn collega-webloggers Frankwatching, Marketingfacts, Dutchcowboys en websites als Emerce.nl en Adformatie.nl bezoekt om op de hoogte te blijven. Maar in dit artikel wil ik je wijzen op een aantal evenementen die aanstaande maand plaatsvinden. Iets in real life meemaken is toch altijd indrukwekkender en zeker het ontmoeten van gelijkgestemden werkt op mijn altijd inspirerend.

Als ik naar mijn eigen kalender kijk, kunnen we 6 juni wel uitroepen tot “Dag van de Marketing”. Op die dag zijn twee bijzonder interessante congressen en met dit artikel hoop ik je te vertellen wat de verschillen zijn en waar je dus wellicht die dag naar toe moet. Ik bespreek achtereenvolgens: Marketing Live (Kluwer Groep) en Digital Marketing Event (VNU/BP).

Marketing Live: 6 juni 2007
Marketing Live is het event van Tijdschrift voor Marketing en vindt plaats op 6 juni in Rotterdam (Passenger Terminal). Hoogtepunt van deze dag is wat mij betreft de verkiezing “Marketeer van het Jaar” waarvoor genomineerd zijn:

  • Herwin van den Berg, marketing directeur Heineken Nederland. ‘Al jaren goed bezig. Consistent en nooit rustend op zijn lauweren. Internet heeft onder hem een vaste plek in de marketingmix gekregen’, aldus de jury.
  • Raymond Spanjar, Chief Hyving Officer van Hyves. ‘Elke maand wel in het nieuws met weer iets nieuws. Hard groeiend en wat iedereen steeds wil weten: er wordt ook geld verdiend aan dit sociaal netwerk’, aldus de jury.
  • Jan Marijnissen, fractievoorzitter van de SP. ‘Een vreemde eend in deze bijt, maar erg succesvol en een voorbeeld voor tal van marketeers. Schuwt de ongebaande paden niet, gebruikt virals, blijft evenwel authentiek en maakt van zijn partij een sterk merk’, aldus de jury.


banner

Verder heeft de organisatie Jeroen de Bakker (TBWA) gevraagd om een presentatie te houden over “streetwise marketing”, wat er volgens mij op neer komt dat hij zijn “Search, Snack, Socialize en Shop”-model uitlegt en toepast op een aantal interessante cases.

Andere bekende sprekers zijn Stephan Fellinger (Blogo) en Eduard de Wilde (VODW) die zoals gebruikelijk de nodige bruggen zullen slaan tussen de traditionele bureauwereld en de nieuwe, bloggende garde. Ik kijk persoonlijk uit naar de speciale Pitchtalk die collega Ronnie Overgoor in Rotterdam gaat opnemen.

Meer informatie is te vinden op Marketinglive.nl.

dme logoDigital Marketing Event: 5+6 juni 2007
Het tweede belangrijke evenement die periode is Digital Marketing Event. DME duurt twee dagen en vindt plaats in de RAI in Amsterdam. Het grootste verschil met Marketinglive is dat dit eigenlijk meer een beurs is dan congres. DME blinkt uit in compleetheid; meer dan 60 sessies op het gebied van traffic, webdesign, analyse, campagne-planning, creatie en meer. Hieronder een kleine greep uit de namen van sprekers die aanwezig zijn:

  • Frans Appels, Netprofiler
  • Marko Dobroschelski, CEO Daisycon
  • Ruben Timmerman, Usarchy
  • Egbert-Jan van Bel, Kloteklanten

Op de site van DME is ook een overzicht van exibitionisten (zich zelf blootgevende bedrijven) te vinden. Een uitgelezen kans om eens aan tafel te schuiven bij bijvoorbeeld WebAds, Traffic4u, Checkit, Clockwork of bijvoorbeeld Zylom.

Meer informatie is te vinden op Digitalmarketingevent.nl.

Conclusie… waar gaan we naartoe?
Samenvattend kunnen we stellen dat als je Fusion2006 leuk vond, je zeker naar “Marketing Live” moet gaan. En als je álles wilt weten over trends en bedrijven in de online branche je niet om DME heen kan.

Mijn advies is dus:

5 juni naar DME en 6 juni naar Marketing Live !

Ik ben in ieder geval beide dagen aanwezig en je herkent mij die dagen in ieder geval aan mijn witte iBook met USB condensator microfoon 🙂 Tot dan!

3 replies to 6 juni: Dag van de Marketing

  1. En? hoe was het? heb je een verslag van de dagen? wat waren de trends, wat vond je geweldig en wat not?

  2. We zijn alweer wat verder dus wie weet tijd om eens te kijken wat er na de zomer allemaal te halen valt! Zo gaat High Profile samen met CommGres op 19 november een congres organiseren, gericht op iedereen die events en congressen nog succesvoller wil laten verlopen door toepassing van new media. Je moet maar eens kijken: http://www.highprofilenewmediacongres.nl Met Ronnie Overgoor, Vincent Evers, Marco Derksen etc etc!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.