Wondere Wereld

Wondere Wereld

Laatst sprak ik iemand en die zei: “Er is de laatste jaren zoveel veranderd op technologie-gebied. Ik was druk met andere zaken, en nu ben ik bang dat ik de boot heb gemist.”

Lachend voegde hij eraan toe: “Waar is Wondere Wereld? Dat iemand even de moeite neemt om dat soort ontwikkelingen uit de wetenschap en technologie te duiden op een begrijpelijke manier?”

En toen voelde ik me aangesproken. Natuurlijk, ik ben geen Chriet Titulaer maar dit is wel de rode draad in mijn leven. Met TED en TEDxAmsterdam deden we al ons best om complexe vraagstukken bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. Daarnaast is de Nationale AI-Cursus natuurlijk ook een soort “Wondere Wereld van AI”.

Nieuw platform

1 + 1 = 2 …. sinds deze maand ben ik een nieuw platform begonnen: Wondere Wereld 2025. Waar Chriet in de jaren 80 sprak over het huis van de toekomst, over de personal computer en de maanlanding… zal ik onderwerpen als Quantum Computing, DNA, Artificial Intelligence, Blockchain enzovoort behandelen. De √©ne keer als een cursus, de andere keer als video-serie of misschien podcast.

COMMIT/ steunt mij hierin en dankzij hun support ga ik beginnen met een podcast over ICT Science. Kijk eens op de website en abonneer je via Spotify of Apple Podcasts.