Let’s Youtube – De toekomst

Let’s Youtube – De toekomst

Ik kom al jaren met veel plezier bij Beeld en Geluid in Hilversum. Destijds vanuit professionele interesse, maar laatste jaren ook steeds vaker met mijn twee zoontjes. Je kunt je voorstellen hoe trots ik dan ook was, toen ik werd gevraagd als gast-curator voor de Let’s Youtube Tentoonstelling!

Over de tentoonstelling
Het medialandschap is in de afgelopen tien jaar snel veranderd: video kijken kan waar en wanneer je maar wil, iedereen kan zelf makkelijker dan ooit content maken en YouTube is het grootste online videoplatform geworden. Deze ontwikkelingen zijn de aanleiding voor Let’s YouTube: in samenwerking met YouTube en populaire YouTubers presenteerde Beeld en Geluid een interactieve tentoonstelling waarin je de impact van YouTube op je leven ontdekt.

Elke maand krijgt een eigen thema, met eigen gast-curator. Giel Beelen over muziek, Philip Remarque over journalistiek, Food met Frances, DIY met Kelvin, Beauty met Mascha en dan dus Toekomst met Jim.

De tentoonstelling is sowieso een aanrader. Maar als je mijn selectie wilt zien zul je dus in de maand juni even langs moeten gaan.

We eindigen op 6 juli met een masterclass waaraan ook David Thorpe (Youtube) en Martin Tirion (Microsoft) zullen deelnemen.

UPDATE 7 juli
De aftermovie is door Beeld en Geluid ook gepubliceerd: