Nieuw: Aigency!

Nieuw: Aigency!

Sinds gisteren mag iedereen het weten: ik ben een nieuw bedrijf gestart.

Aigency werd door Emerce beschreven als een “uitzendbureau voor algoritmes” en RTLZ vatte het business model mooi samen in hun artikel:

Stolze ziet dat bedrijven bakken met interessante data hebben, maar dat ze tegelijkertijd geen idee hebben wat ze ermee kunnen doen. Aan de andere kant heb je startups en studenten die zich bezighouden met AI en algoritmes, maar de belangen van bedrijven weer niet begrijpen. Die twee partijen koppelt Stolze met Aigency.

Het is allemaal nog heel vers. Ik was in Japan voor de officiële lancering. Tijdens bezoeken aan Osaka en Tokyo heb ik met verschillende multinationals gesproken over de inzet van startups en spin-outs op het gebied van AI… en die gesprekken waren zeer hoopgevend.

We beginnen ons kantoor op het Amsterdam Science Park en vanuit daar gaat het nieuwe team de rest van de wereld veroveren. Ik denk dat Nederland een voortrekkersrol kan spelen op het gebied van A.I. Er gebeuren fantastische dingen maar men weet het vaak niet van elkaar. Voor Aigency zie ik een rol weggelegd om Nederland te positioneren als voorloper. Dat wij op die manier oplossingen uit Amsterdam, Twente of Eindhoven verkopen, maakt het buitenland niet uit. Het laat zien dat we meer kunnen dan alleen tv-formats exporteren.

(Met dank aan Silo voor de mooie video-trailer!)