Nederland in Ideeën

Nederland in Ideeën

Nederland in IdeeënSander Ruys van Maven Publishing is iemand die ik bewonder. Het is hem gelukt om in vrij korte tijd een prima onderscheidende plek in het boeken-landschap te veroveren. Zijn marketing achtergrond heeft hem daar goed bij geholpen. Of, hoe hij het ooit bij INcT zei: “Als uitgevers bij Unilever zouden werken, werden ze meteen ontslagen”.

Dus toen hij mij vroeg om mee te schrijven aan Nederland in Ideeën (een verzameling van de 100 beste ideeën van/voor Nederland) was ik vereerd en accepteerde ik.

Toen echter een ander iemand die bewonder in dezelfde maand bekend maakte zijn gedachtegoed op te tekenen in een essay dat als een masterplan voor Nederland zou gelden, aarzelde ik geen ogenbelik… en stond mijn plekje in het ideeënboek af aan professor Nico Baken.

Nico Baken timmert al jaren aan de weg als geestelijk vader van “transsectorale innovatie”, oftewel: samenwerken dwars door sectoren heen. In zijn essay presenteert hij een plan waarin de bouw, de zorg en de ICT samen op kunnen trekken om Nederland uit de crisis te trekken. Ook voor de financiering van dit plan heeft hij een oplossing.

Lees hier het essay zoals dat in het FD is geplaatst. Voor de andere 99 ideeën zul je toch echt het hele boek van Sander moeten kopen. Het is de investering waard!