Return on Attention

Afgelopen maandag gaf ik een lezing op een bijeenkomst voor HR-professionals. Onder de noemer het groot HR-dictee wisselden sprekers en aanwezigen ideeën uit over de verschillende generaties die op dit moment de werkvloer delen. Voor mij sprak Dr. Lidewey Van der Sluis (Nyenrode Business Universiteit). Zij is hoogleraar strategisch talentmanagement en Lidewey eindigde haar presentatie met een pleidooi voor rendament op talent in plaats van te focusen op “return on investment” (ROI).

Mijn lezing bestond uit twee delen. Ten eerste beschreef ik hoe verschillende generaties naar (human) resources hebben gekeken en hoe we in de huidige tijd eigenlijk zouden moeten spreker over ‘we sources‘. Het tweede deel ging over de aandachtseconomie. Laat ik vooral verwijzen naar het interview dat recent op Frankwatching stond. Daarin leg ik al uit dat ROI niet genoeg is, dat we vooral naar Return on Attention moeten kijken.


 

One reply to Return on Attention

  1. Pingback:

Comments are closed.