Het talent ligt op straat (video)

Een tijdje geleden kwam ik dit filmpje tegen op de website van een Amerikaanse krant. Het vertelt het verhaal van Ted Williams. Ted is een dakloze die -net als veel van zijn lotgenoten- langs de weg staat en automobilisten om kleingeld vraagt. De reden dat hij opviel was het kartonnen bordje in zijn handen. Daarin claimt hij een “door God gegeven radiostem” te hebben. Kijk het filmpje om te zien wat hij daarmee bedoelt:

Het verhaal gaat verder: vandaag las ik in de Volkskrant dat zijn “internet fame” Ted veel goeds heeft gebracht. Zijn talent is opgevallen bij een aantal radiostations die hem nu werk hebben aangeboden. Ook wordt hij de vaste spreekstalmeester van een basketbal-team én krijgt hij een hypotheek aangeboden. Als dat geen modern sprookje is!

What’s next?
Mijn voorspelling? Binnen nu en 6 maanden zal er op de buis een talentenshow voor daklozen verschijnen. Een American Homeless Idol, of in het Nederlands “Geen huis maar wel op de buis”.