Children on the TEDx-stage

Children on the TEDx-stage

Afgelopen week hebben we het persbericht over TEDxYouth verstuurd. Een TEDx event in NEMO (Amsterdam) speciaal voor denkers en doeners onder de 18 jaar.

Het eerste TEDxYouth evenement op 20 november 2010 – Universal Children’s Day – vindt wereldwijd in verschillende tijdzones tegelijk plaats. In Amsterdam geeft science center NEMO alle ruimte aan jongeren die hun ideeën voor de toekomst willen delen. De dag bestaat uit inspirerende jonge sprekers, actiegerichte workshops en de lancering van een wereldwijd kinderplatform. De eerste sprekers zijn inmiddels bekend: Jip Maathuis en Sabirul Islam.

TEDxYouth Videoclip

Als tienjarige jongen verkocht Jip Maathuis chocoladeletters voor War Child. Met zijn actie zamelde hij ruim € 18.000,- in voor het War Child Project in Afghanistan. De afgelopen twee jaar deed hij dit nog eens dunnetjes over en overtrof hij ieders verwachtingen. Dankzij de chocoladeletteracties van Jip kon War Child letterlijk duizenden oorlogskinderen weer laten spelen en sporten. Jip komt vertellen over zijn motivatie en overweldigende ervaring. Zie ook www.jipsgoededoelen.nl voor meer informatie. Sabirul Islam heeft op zijn negentiende al een aantal carrières achter de rug. Begonnen als webdesigner, ontwikkelde hij zich tot beurshandelaar én schrijver. Sabirul deelt met liefde de drie ingrediënten van zijn succesformule met de Nederlandse jeugd. Zie ook www.theworldatyourfeet.com.

Zelf meedoen met interactieve workshops
TEDxYouth@Amsterdam is niet zomaar een podium vol inspiratie. Deelnemers doen allemaal mee met interactieve workshops om hun idealen waar te maken, hoe klein of groot die ook zijn. De 200 aanwezige jongeren kiezen uit diverse workshops van o.a. War ChildTom & Thomas en dance4life. “Deze editie is pas het begin. Er komt een straks partij inspiratie Nederland ingestroomd, dat wil je niet weten! Meer dan 200 enthousiaste jongeren die hun dromen gaan realiseren. Ik zal er persoonlijk voor zorgen dat we nog vóór TEDxYouth 2011 een follow-up organiseren”, belooft producer Evelyne Peeters.

tedxyouthams

TEDxYouth Theme Song
Initiatiefnemer Jim Stolze heeft een songtekst geschreven op basis van interviews met kinderen over de hele wereld. Op muziek van Bas Kennis (Bløf) gaat het nummer over wat je later wilt worden en wat je vandaag zou willen veranderen aan de wereld van morgen. De Nederlandse jeugd kan figureren in de videoclip. Op 4 september waren de opnames en op die manier hopen we jongeren uit 40 wereldsteden te inspireren om mee te doen met behulp van zang en dans.

Aanmelden voor TedxYouth
Aanmelden is simpel: iedereen die jonger is dan 18 jaar, Engels spreekt en graag met anderen over de toekomst wil praten is welkom. Je kunt je tot 20 oktober opgeven als spreker of deelnemer.