Tip #36: Don’t make me think

Tip #36: Don’t make me think

stapel Stuur me een e-mail waar ik JA of NEE op kan zeggen en ik antwoord direct! Stuur mij een vraag waar ik over na moet denken en het duurt gemiddeld drie dagen.

Toegegeven, je mailt me niet voor niets. (toch?) Je wilt mijn mening horen of even iets checken. Dat is ook zo fijn aan e-mail; je hoeft niet bang te zijn dat je stoort. E-mail overbrugt plaats en tijd, zodat ik kan reageren wanneer het mij uitkomt.

Maar, als je me iets voorlegt waar ik geen Ja of Nee op kan zeggen, is de kans groot dat je mail op de stapel met andere verzoeken komt te liggen. En bij e-mail is het immers niet zo dat de bovenste op de stapel ook per definitie als eerste geholpen wordt.

Bonustip: stel één vraag per e-mailbericht. Dat werkt voor de ontvanger lekker weg en je voorkomt dat de ene helft van je vraag zorgt voor vertraging van de andere!


Eerder geplaatst door mij op Lifehacking.nl in “kantoortips”.