Tip #32: Outlook + Xobni

In mijn boek “Hoe overleef ik mijn in-box” geef ik 31 tips voor een betere balans tussen online en offline. Een aantal daarvan gaan over hoe je meer grip kan krijgen op het inkomende en uitgaande verkeer. Op mijn weblog blijf ik deze tips aanvullen.

Xobni
Merk jij ook wel eens dat sommige mensen ‘s-ochtends voor 9.00u je mailtjes beantwoorden terwijl anderen dat juist bijvoorbeeld laat op de avond doen? Blijkbaar heeft iedereen zijn favoriete momenten waarop-ie zijn inbox aan het verwerken is.

De makers van Xobni (omgekeerd: inboX) hebben met deze en andere inzichten een uitermate slimme plugin voor Outlook bedacht. Zij plaatsen een extra kolom naast je Outlook-programma waarin ze allerlei handige informatie tonen.

Bijvoorbeeld hoe vaak je met een contactpersoon hebt gemaild en hoe vaak hij/zij heeft geantwoord! Ook staat er bij wanneer de grootste kans is dat je een antwoord zult krijgen 🙂 Andere features van Xobni:

  • “Stay in Touch”. Wie moet je weer eens een mailtje sturen omdat je lang geen contact meer hebt gehad
  • Plaats e-mail conversaties in een logisceh volgorde waardoor je heel eenvoudig door een e-mailconversatie kunt lezen
  • De zoekfunctie is vele malen beter dan die standaard in Outlook wordt geboden
  • Een overzicht van welke bestanden je met een persoon gedeeld hebt
  • Personen met wie jou contactpersoon contact heeft, worden ook duidelijk weergegeven

In het licht van mijn boek is er nog een speciale functie die ik voor het voetlicht wil brengen. Als je klikt op een e-mail van een contactpersoon, laat Xobni direct zijn of haar telefoonnummer zien. Op die manier kun je elke keer overwegen of je gaat mailen, of gewoon even de telefoon pakt!


Als je meer wilt weten over Xobni voordat je de gratis proefversie downloadt, kun je dit filmpje bekijken:

Met dank aan Shahin voor de tip!

2 replies to Tip #32: Outlook + Xobni

  1. Als aanvulling het antwoord op de oud-Hollandse vraag “wat kost dat?”: niets. Dus wat is het addertje?

    “There is no catch. We plan to introduce a premium version of Xobni soon with additional productivity enhancing features. There will be no obligation to upgrade to this premium version. We’re confident that power email users will upgrade for the added productivity and we’re happy that other people will continue to use our free version.”

  2. Pingback: