TED 2009: dag 2

De tweede dag (woensdag) van TED 2009 startte met een lezing van Olivier Sacks. De auteur van het boek “Awakenings” heeft een diepe fascinatie voor hoe de hersenen werken. Of liever: hoe ze soms niet werken.

Het werd een zeer intieme lezing waarin hij een aantal voorbeelden uit zijn praktijk noemde van mensen die hallucineren. Veel bezoekers voelden het volgende boek / film al aankomen. En als iemand de rol van Sacks zou moeten spelen, kan dat alleen maar Robin Williams zijn.

Golan Levin wil ik hier ook zeker even noemen vanwege zijn fascinerende “art meets engineering” project: www.flong.com.

Na de lunch spraken twee dames. Een ervan vertegenwoordigde Nederland. Louise Fresco hield een warm pleidooi voor een “Food policy” in plaats van een “agricultural policy”, aangezien we 3 miljard mensen te eten moeten geven die met een zeer laag inkomen in de steden leven. Pikant detail is dat Louise tijdens haar TED-talk een brood stond te bakken. Mooi theatraal effect natuurlijk, te meer zij aan het einde van haar presentatie het brood verdeelde over de luisteraars op de eerste rij.

De andere dame was Elisabeth Gilbert. Haar optreden was zo bijzonder dat ik daar een aparte posting heb gewijd.

Bekende sprekers
TED 2009 is ook het podium van de publiekslievelingen. Zo zien we een terugkeer van Hans Rosling die via aansprekende visualisaties bestaande vooroordelen ontkracht of nieuwe inzichten aan de kaak stelt. “50% of HIV-infected persons are in 4% of Southern Africa”.

Verder een te gek optreden van Matt (van Where the hell is Matt?)

2 replies to TED 2009: dag 2

  1. Pingback: