TED: Alice in Wonderland

TED: Alice in Wonderland

Heb je ook wel eens het idee dat je in een film rondloopt? Afgelopen dagen heb ik hier op TED in ieder geval een jongensboek ervaring 🙂

Hoe kan het ook anders. Long Beach, California is toch wel een tikkie anders dan de Nederlandse polder en de locatie is fenomenaal. Verder is behalve de sprekerslijst ook de gastenlijst indrukwekkend. Goldie Hawn, Meg Ryan en nog een paar actries die ik wel van gezicht maar niet van naam ken.

En dat je bij het verlaten van het toilet tegen Larry Page aanloopt en dat hij je dan vriendelijk gedag zegt. Of dat ik rug aan rug sta met Al Gore die dezelfde witte oordopjes bij zijn telefoon blijkt te hebben of dat je twee rijen achter Bill Gates in de zaal zit. Kijk, het is niet de reden dat ik naar TED ga, maar het helpt wel mee aan de bijzondere sfeer! Geen van de gasten of van de sprekers wordt betaald, en toch kiezen ze er allemaal voor om dagen op het terrein door te brengen.

Ik heb nog geen tijd gehad om uitgebreid verslag te doen. Dat komt omdat overdag echt afgeraden wordt om te bloggen of te werken en ‘s-avonds het programma (informeel) gewoon doorgaat. Toch heb ik hieronder aan de hand van mijn foto’s geprobeerd een beetje verslag te doen.

Aankomst
Dit is natuurlijk de dag van aankomst waarop ik me samen met collega TED-ster Bas Verhart heb aangemeld bij de registratie en daarna naar de openingsborrel ben afgereisd. Tussendoor natuurlijk wel even de giftbag opgehaald en veilig geparkeerd in de hotelkamer.

25 jaar TED
Zoals altijd was Chris Anderson de gastheer van de dag. Dit jaar is het 25-jarig jubileum van TED, dus Anderson beloofde ons een aantal zeer speciale gasten. Een aantal daarvan hadden we natuurlijk al rond zien lopen, onder meer bekende sprekers van vorige jaren. Aan de foto kun je zien dat er af en toe best goeie plaatsen beschikbaar waren.

Van vorig jaar herinner ik me nog dat ik soms moeite had met al die Amerikanen die je enthousiast de hand schudden en vragen “And, so what do you do.” Wij Nederlanders zijn niet zo gewend aan dat soort elevator pitches, maar dit jaar had ik me voorbereid 🙂 Ik kon nu dapper vertellen over mijn Virtual Happiness Project, over de maand offline en dat ik er vrijdagochtend een praatje over zal houden tijdens TED University.

One reply to TED: Alice in Wonderland

  1. Pingback: