Social media: pick only three …

lodeCollega-twitteraar Lode Broekman schreef een leuk stukje over de voorbeelden van social media die hij zou willen gebruiken, als-ie er maar 3 (van de duizenden) mocht uitkiezen.

Zijn top-3 bestond achtereenvolgens uit: Twitter, Flickr en Watvindenwijover.nl.

Ik vond het een leuk initiatief en heb het stokje van hem overgenomen. Hieronder de 3 applicaties die ik mee zou willen nemen naar een onbewoond eiland.

1. Remember the milk
Waar zou ik zijn zonder deze fantastische tool die je in staat stelt om “niets meer te vergeten”. Het is mijn ideeën-aggregator. Als ik buiten loop en ik heb een idee; dan SMS ik het naar mijn RTM-account en het staat keurig in mijn “to do”-lijstje.

Het mooie aan RTM is dat het naadloos integreert met Gmail, Twitter en er bijzonder lekker uitziet op een iPhone. Wat het helemaal afmaakt, is dat mijn collega’s het ook gebruiken zodat je gemakkelijk taken kunt delen en samen de deadlines haalt.

2. Flickr.com
Hier kan ik Lode een handje geven. Ook ik zou niet kunnen zonder Flickr. Enerzijds als contributor; ik vind het leuk om met mijn telefoon foto’s te maken en die direct met de wereld te delen. Anderzijds als gebruiker; dankzij de zoekfunctie en de tags kan je uren ronddwalen in dat universum van foto’s.

3. Last.fm
last.fm logoHet mooiste voorbeeld van collaborative filtering dat ik ken. Dankzij de miljoenen gebruikers van Last.FM weet deze random radiozender precies wat ik wil horen, maar blijft hij verrassend. Hoe vaker je het gebruikt (en aangeeft wat je mooi vindt en wat je niet mooi vindt) hoe beter de playlist wordt.

Het leven in kantoor wordt er een stuk leuker van. Ik gebruik de speciale player voor Mac OSX, en die staat de hele dag aan. Gaande de weg tikken we andere tags in, al naar gelang hoe we ons (willen) voelen.

Hé… geen Twitter?
Ik hoor je denken: waarom staat Twitter niet in je top3? Wel, ik gebruik Twitter nu behoorlijk anders dan enkele maanden geleden. Ik ben daar nu een artikel over aan het schrijven, dus stay tuned voor de uitleg 🙂

One reply to Social media: pick only three …

  1. Hoi Jim,
    leuk hoe je het oppakt! RTM en Last.fm staan bij mij ook zeker in de top 5, maar vielen dus net buiten de Top 3. RTM is idd top qua integratie en de SMS functie. Heel erg op ‘nu’ gericht. Benieuwd naar andere reacties, ik zal t.z.t. een gezamenlijk overzicht plaatsen op http://www.propaganda-online.nl.

Comments are closed.