Tilt2… innovatief leiderschap

Tilt2… innovatief leiderschap

Gisteren vond in Amsterdam het tweede congres in de trilogie TILT plaats.

tilt2.jpgEen mooie dag vol met inspirerende sprekers over leiderschap, duurzaamheid en innovatie. De beste spreker vond ik Jan Bommerez die de eerste plenaire sessie leidde. Zijn voorbeelden van ongecontroleerde processen in het dierenrijk en zijn interpretatie van Flow spraken zeer tot de verbeelding.

Tweede spreker was Paul de Blot. Hoogleraar business & spiritualiteit op Nyenrode Business School. Zijn verhaal stond bol van 84 jaar passie en wijsheid. Bottomline was wij vaak moeite hebben met het verschil tussen “doen-niveau” en “zijns-niveau”. Dat eerste lukt ons vaak wel, maar als je dan drie keer “waarom” vraagt, kom je langzaam bij het “zijns-niveau” aan.

Paul van Blot op #tilt

Als je het goed doet, gaan die twee hand in hand (yin-yang). Dit geldt ook voor zakelijke en persoonlijke relaties, er moet sprake zijn van wederkerigheid, een uitwisseling van energie. Opmerkelijke uitspraak was dat het gezin eigenlijk ook een business is. Het gaat om wat alle partijen inbrengen wat uiteindelijk de harmonie bepaalt. Daarbij is het gezin ook nog eens de moeilijkste vanwege de grote tegenstellingen: man-vrouw, ouder-kind.

Andere sprekers waren onder meer John Baken (Econcern / Overview), Paul Iske (Dialogues House), Gabriel Augustijn (Het is was het is).

Tijdens het congres werden een aantal projecten gelanceerd. Onder meer JijMaaktUit.nl werd door de aanwezige Ali B. wederom smakelijk verkocht.

Complimenten voor newshoestoday voor de organisatie!