Pinc: het verborgen congres

Pinc: het verborgen congres

Gisteren was ik met Randolph te gast op het congres PINC. De negende editie van dit congres (dat een letterwoord vormt van de woorden People, Ideas, Nature & Creativity) was goed gezocht en heeft op mij een onvergetelijke indruk gemaakt.

Het was voor mij de eerste keer. Wat opviel was niet alleen de grote verscheidenheid van sprekers, maar ook van gasten in de zaal. Leuk om zakenpartners van bijvoorbeeld ABN Amro rond te zien lopen tussen mensen als Adriaan van Dis of Erik van Muizenwinkel.

Op het podium ook sprekers van naam en faam. Wat te denken van Engbregt die het onmogelijke presteert door tegelijkertijd een onderzoeksbureau te runnen én kunstenaar te zijn. Zijn boek Dit is Nederland is absoluut een aanrader.

Ik heb nog geen tijd gehad om van de sprekers verslag te doen. Heb het voornamelijk als een creatieve douche over me heen laten komen. Wel heb ik een aantal fotootjes gemaakt.

Mijn slotoverweging is dat PINC helemaal geen mix is van uitsluitend de hierboven genoemde onderwerpen, maar geschreven moet worden met een hoofdletter ‘p’… van PASSIE!

2 replies to Pinc: het verborgen congres

  1. He Jim, ziet er inspirerend uit, maar waarom noem je het nou het ‘verborgen congres’ ?

  2. Hi Bas,
    Goeie vraag! Dat was inderdaad wel de titel van mijn stukje, maar heb ik inderdaad niet echt uitgelegd.

    Wat ik wilde vertellen is dat relatief weinig mensen in onze branche het congres kennen. Mijn lezers/luisteraars kennen hoogstwaarschijnlijk wel Eday, PicNic en misschien Mobile Monday.

    Maar PINC kende ik zelf tot vorig jaar ook niet. Totdat Joris van Heukelom mij vertelde dat er ergens in de buurt van Zeist iets heel bijzonders wordt georganiseerd.

    Met dit artikel hoop ik eigenlijk te bereiken dat ik veel lezers van mijn blog de 10e editie van PINC volgende jaar kan begroeten.

    Ook gij?

Comments are closed.