Het orkest van Ford

Het orkest van Ford

Waarschijnlijk heb je hem ook al gezien. De nieuwe commercial voor de Ford Focus, waarin een orkest op auto-onderdelen een klassieke wals ten gehore brengt.

Hieronder heb ik een Youtube-filmpje van de Italiaanse versie geplakt:

Prachtig toch? Jammer dat Ford het karwei maar half heeft afgemaakt. Die andere helft waar ik het over heb, is natuurlijk de online promotie.

Als ik getroffen wordt door zo’n mooi filmpje, dan ga ik online om hem nogmaals te bekijken.

Ja, lieve mensen van Ford, jullie lezen het goed. Soms willen mensen graag een commercial kijken. De beste spots zijn online populairder dan op de televisie.

Ford Focus; micrositeJammer dat ik dan op de Nederlandse Ford-site alleen maar saaie zakelijk informatie kan vinden en hooguit een contactformulier mag invullen. Op de belgische site vind ik al iets meer over dit project; een heuse microsite (flash), maar nog steeds niet de spot.

Vandaar dat ik de Italiaanse maar heb gelinkt. Als iemand van Ford de Nederlandse voor me heeft, laat het me even weten 🙂

UPDATE: ik heb mijn column voor BNR ook over dit onderwerp gedaan, beluister de MP3.

2 replies to Het orkest van Ford

  1. Via Michael van Os kom ik wat meer te weten over de achtergrond van de spot:

    “Op YouTune lezen we -bijgaand de Italiaanse versie- dat de instrumenten zijn gemaakt door Bill Milbrodt als teamleider, met leden van de het Car Music Project. Craig Richey componeerde de muziek.”

  2. Ha Jim,
    De spot is geweldig maar ik verwachtte zoiets verfijnds niet van Ford. Recente ervaringen met autodealers en -importeurs doen mij vermoeden dat de automerken in Nederland nog grote winsten kunnen boeken waar het om internet en e-marketing gaat, integrale marketing dus of crossmediaal. Er is bij sommige merken bedroevend weinig samenhang in de uitingen van de verschillende entiteiten in de keten, fabrikant – importeur – dealer. Ongelofelijk dat in zo’n vitale markt hier en daar zo’n ouderwets marketing- en pr-beleid wordt getolereerd.

    groet,
    Harry