Musea ontdekken podcasting

Je merkt dat de belangstelling voor podcasting weer flink aan het toenemen is. Ik word wekelijks gebeld om bij bedrijven hierover te komen praten en lees ook steeds meer berichten over toepassing voor cultuur en educatie.

Een bijzonder vermelding verdient mijns inziens het project Nachtgeluiden van De Amsterdamse Museumnacht. Op de website valt het volgende te lezen:

Wil je geen nachtgeluid meer missen? Om automatisch de nieuwste nachtgeluiden te ontvangen kan je je abonneren op de nachtgeluiden-podcast. Je krijgt dan vanzelf nieuw gemaakte nachtgeluiden binnen in je iTunes of een ander programma. Je kunt zelf kiezen of je alle nieuwe nachtgeluiden wilt ontvangen of alleen die over een bepaald museum of van een bepaalde categorie.

Nachtgeluiden zijn online audioguides voor de Amsterdamse musea. Het zijn korte mp3-bestanden met commentaar, meningen en discussies over kunstwerken of objecten in de musea. Ze worden ingesproken door allerlei verschillende mensen. Van studenten tot kunstenaars; van bekende Amsterdammers tot ‘gewone’ museumbezoekers.

nachtgeluiden.PNG
User generated artwork
Het concept is bijzonder goed uitgewerkt, aangezien men ook gedacht heeft aan “user contributions”. Er is een speciale upload-pagina waar precies wordt uitgelegd hoe je zelf nachtgeluiden kan opnemen en insturen.

One reply to Musea ontdekken podcasting

  1. Pingback: