120.000 inwoners voor SecondLife?

Opvallende uitspraak van professor Peter Ludlow -beter bekend als Urizenus Sklar- dat SecondLife waarschijnlijk slechts 120.000 participanten kent.

Dat staat in schril contrast met de 1.5 miljoen die ook regelmatig wordt gehoord!

De verklaring hiervoor is dat veel mensen wel eens een account hebben aangemaakt, maar hier OF niets meer mee doen, OF dat ze een andere account-naam hebben aangemaakt. Blijkbaar is de marketingmachine van Linden Labs erg goed in het positief interpreteren van hun database.

Is professor Ludlow wel een betrouwbare bron, hoor ik je denken? Wel, zijn avatar Urizenus Sklar is de hoofdredacteur van de SecondLife Herald! Dus als jij een betere bron hebt, hoor ik het graag 🙂

Ter illustratie heb ik een audio-fragment van het interview dat Jaffe hem afnam bijgesloten. Hier hoor je eerst Jaffe uitleggen wat het verschil is tussen kwantitatief bereik en kwalitatief bereik als het gaat om social media, waarna Ludlow hem corrigeert m.b.t. het aantal inwoners.