TED 2009: dag 3

De derde dag startte met TED University waarover ik al eerder heb verteld. Het leuke aan deze sessies is het gevarieerde karakter en de snelheid. Sommige sprekers krijgen 3 minuten, anderen 6 tot 8.

Austin Hill schrijft op Twitter:

TED University adds such a strong personal element to this community. TED wouldn’t be the same without it.

Een van de favorieten van deze morgen was Brian Cox (rechts op de foto) die vorig jaar de show stal met zijn uitleg over de LHC, de deeltjesversneller van CERN, waarin-ie ook op onnavolgbare wijze het ontstaan van het heelal verwerkt. Degene die het meeste applaus kreeg was Aimee Mullins. Van deze knappe atlete met twee kunstbenen was onder meer de quote: “Pamela Anderson has more Jim Stolze & Brian Cox prosthetics in her then me, but no ones thinks of her as disabled”.

Later ging in de grote zaal het reguliere programma van start. Het noemen waard is het verhaal van June Cohen die een tipje van de sluier over de nieuwe TED-website oplicht. Onder meer een innovatie vorm van meertaligheid die standaard bij alle talks wordt.

Verder nog twee opvallende spreeksters. Namelijk Mary Roach over de 10 dingen die je hoort te weten over het orgasme maar die niemand je vertelt. En als tweede Lena Maria Klingvall die door het leven gaat als prijswinnend zwemster en verfkunstenaar, ondanks het feit dat ze geen armen heeft!

In de categorie “Sterke Staaltjes” viel Uli Gegenschatz die niet zo snel ergens voor terugdeinst. Bekijk deze video en realiseer je dat wij als mens waarschijnlijk niet dichterbij vliegen kunnen komen dan dit.

Tot slot nog eervolle vermeldingen voor muzikale bijdragen aan TED. Herbie HancockDe klapper op de vuurpijl was een optreden van Herbie Hancock. Als bassist had hij Marcus Miller meegenomen wat op zich al een attractie zou zijn op het hoofdpodium van NorthSea Jazz, maar hier in de zaal bij TED kwamen ze ook enorm goed uit de verf!