Nu.nl op de iPhone

Ik heb het wel eens “merk knuffelen” genoemd: als twee van je favoriete merken iets samen doen, is dat dubbel zo leuk om te gebruiken. In dit geval heb ik het over Nu.nl en de Iphone.

Afgelopen maanden heb ik met een klein clubje geoefend in de zandbak (codenaam Nuphone.nl) en inmiddels heeft NU.nl op het eigen domein ook een kakelverse versie gelanceerd.

En nu is er ook een Apple iPhone applicatie met een speciale feature, namelijk Shake 2 update. Door met de mobiele telefoon te schudden worden de meest recente nieuwsberichten van NU.nl ingeladen. De applicatie is gratis te downloaden in de App Store, het digitale platform voor iPhone-applicaties.

Uit het persbericht
NU.nl heeft bij de ontwikkeling van de applicatie het nuttige – het snel lezen van het nieuws – en het aangename samengebracht. Er is veel aandacht besteed aan de snelheid van de site zodat de gebruiker niet onnodig hoeft te wachten. Het aangename is de Shake 2 update. Na het schudden van de iPhone checkt de applicatie of er nieuwe artikelen zijn, waarop deze direct worden getoond.

Het overzichtelijke van de nieuwssite NU.nl is doorvertaald in de navigatie op mobiel. Zo staan de meest bekeken nieuwscategorie├źn als weer, verkeer, beursinformatie en sportuitslagen bovenaan de pagina. Daarnaast heeft de gebruiker de mogelijkheid de navigatiebuttons onderaan de pagina in te stellen naar eigen voorkeur. De sportliefhebber geeft bijvoorbeeld de voorkeur aan het plaatsen van de sportbutton, de muziekliefhebber kiest voor muziek.

Meer info op de bijlage van Nu.nl.