Sweet, sexy, cute & funny

Het kan je vandaag niet ontgaan zijn, maar het is de 200-ste geboortedag van Charles Darwin. De man die misschien wel het beste idee ooit heeft gehad.

Vorige week heb ik de Darwin van 2009 ontmoet. Tenminste, ik heb Daniel Dennet (zie foto) gesproken. Hij spreekt met ontzettend veel passie over hoe actueel Darwin nog steeds is.

Tijdens TED University legde hij uit waarom chocolade zoet is, baby’s lief en meisjes in bikini sexy. Zijn eerste slide was eigenlijk nog het mooist, daarop was een schilderij van Darwin te zien waarop hij een tweelingbroer van Dennet leek.

Het meest zette mij aan het denken zijn opmerking dat ‘humor’ eigenlijk bedoeld is om ons automatisch te laten spelen met goed en fout. Zodat we de domme dingen niet doen op het moment dat het zover is.

Happiness
Een andere link met Darwin legde ik afgelopen jaar tijdens het congres Thoughts on Happiness, daar sprak bioloog Bjørn Grinde over Darwinian Happiness, oftewel een evolutionaire verklaring van geluk.

Hier is overigens de TED Talk van Dennet die hij vorig jaar gaf in reactie op het verhaal van pastoor Rick Warren. Die we inmiddels weer kennen als degene die de inauguratie van Barack Obama inleidde!