Lessig looking for creative, common sense

Een schitterende afsluiter voor Eday afgelopen vrijdag was Lawrence Lessig. Het verhaal dat hij vertelde in De Doelen was niet nieuw, maar toch elke keer weer een genot om naar te luisteren en kijken.

Na afloop kreeg ik de kans om met hem te kletsen en verklaarde hij inderdaad dat het ongeveer hetzelfde verhaal was als hij op TED had verteld, maar dat hij per keer (per land) een aantal aanpassingen doet.

Zo waren dit keer de dollar-tekens vervangen door euro’s en had hij zelfs een screenshot van de Nederlandse versie van Creative Commons opgenomen. Verder viel mij op hij ook van font was gewisseld en ook dat beaamde hij. “I got bored by the old one and was looking for something new”.

In eerste instantie was ik wat teleurgesteld dat hij geen nieuw verhaal te vertellen had, maar aan de andere kant is zijn stelling dat wij met zijn allen niet goed om kunnen gaan met moderne media-consumptie nog zo actueel als wat.

Zolang de jeugd het normaal vindt om illegaal te downloaden, doen wij (en niet zij) iets fout.
Wetgeving moet naar common sense toe, en niet naar denkbeelden van de vorige eeuw.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.