NS verkoopt treinkaartjes via eBay

Ja, je moet toch wat als Nationale Spoorwegen. Aan de éne kant hoor je je klanten klagen dat er zoveel stationnetjes dichtgaan, of dat die gezellige verkoper is vervangen door een koude, ingewikkelde automaat. En aan de andere kant zie je dat je gebruikers steeds langere tijd online zijn en daar hun zaakjes prima kunnen regelen.

Even nadenken en dan is er sprake van een mogelijk 1 + 1 = 3 effect; De NS is deze week namelijk gestart met de verkoop van treinkaartjes via veilingsite eBay. Die keuze is opmerkelijk aangezien eBay (in tegenstelling tot Marktplaats) een veilingsite is waarbij het “bieden” centraal staat. Op de treinkaartjes kun je niet bieden, wel is de Dagkaart goedkoper dan aan het loket!

NS op Ebay

De zogenaamde “Ebay Dagkaarten” zijn uitsluitend te koop via eBay.nl, en dus niet bij de NS verkooppunten verkrijgbaar. Kaartjes kopen aan het loket is sinds enkele jaren al iets duurder dan via een kaartautomaat weet Webwereld ons te vertellen.

Ik vind dit een zeer slimme actie. De keuze voor eBay is in eerste instantie verrassend, Marktplaats is immers oer-hollands. En nogmaals, eBay is een biedingen-site. Het zou juist zo interessant worden als de NS zich écht kwetsbaar had opgesteld, en de mensen de mogelijkheid bood op (een beperkt aantal kaartjes) te laten bieden.

Stel je eens voor dat je kan bieden op een zitplaats tijdens de spits. Of op een mooi plekje in de 1e klasse voor de prijs van een 2e klasse!!

3 replies to NS verkoopt treinkaartjes via eBay

  1. Ja Sjim, ik vond het ook al een hele slimme actie van de NS. Kaarten verkopen op eBay.nl, waar nooit iemand komt. Zo sla je twee vliegen in een klap, een echt 1 + 1 = 3 effect. Goed opgemerkt van jou. Alleen jammer dat je op die kaartjes van de NS niet kan bieden. Dat is wel jammer, of is dat nou juist slim? Want eBay is toch wel een site waar mensen kunnen bieden. Terwijl Marktplaats dat nou weer niet is. Vandaar dat het zo slim is van de NS om kaartjes (waar je niet op kan bieden, ik herhaal het nogmaals maar eens) op een biedsite zoals eBay te verkopen, en niet op een drukbezochte verkoopplek als Marktplaats waar je dus niet kan bieden. Dat zou 3 – 1 = 1 geweest zijn. Vat ik het zo goed samen? Vandaar dat ze ook eBay Dagkaarten heten en niet Marktplaats Dagkaarten. Dat zou natuurlijk wat minder slim geweest geweest zijn.

    Nou doei!

  2. Hey Sjors,
    Scherp opgemerkt.

    Valt me eigenlijk nog tegen dat je niet Speurders.nl erbij haalt! Dan zouden ze railrunner-kaartjes aan kunnen bieden onder het label “rail-speurders”.

    Groeten aan Nijmegen 🙂

    Sjim

  3. ik moet zeggen die actie die ns heeft uitgevoerd met ebay was geniaal voor 14,95 een dagkaart kopen dit mogen ze van mij vaker doen ik heb er veel baat bij gehad dank u wel ns en ebay

Comments are closed.