Are we alone in this universe?

Als mensen mij vragen wat ik de meest inspirerende sprekers op TED 2008 vond dit jaar, dan hoort Stephen Hawking er zeker bij.

Professor Stephen Hawking bekleedt de leerstoel die ooit in het leven is geroepen door Isaac Newton en is een van de grootste natuurkundige denkers van deze wereld. Tijdens TED sprak hij over “The Big Questions about our universe — How did the universe begin? How did life begin? Are we alone?”.

Hawking lijdt aan een spierziekte waardoor hij in een rolstoel is beland en alleen nog kan spreken door de woorden op een bijzondere manier aan zijn computer door te geven die er d.m.v. een elektronische stem spraak van maakt.

Ook hier geldt weer: neem even de tijd, zet je boxen aan en kijk het hele filmpje uit. Het boek “A briefer history of time” is overigens ook in het Nederlands vertaald. Het is te bestellen bij Bol.com onder de titel “Geschiedenis en toekomst van ons heelal”.