Voorspellingen voor 2008

Vorige week blikte ik terug op het jaar 2007 waar het ging om opvallende trends in marketing. Dit keer kijk ik vooruit naar 2008 over hetzelfde onderwerp.

Ik realiseer mij dat dit bij voorbaat een kansloze ambitie is. Meestal ben je veel te optimistisch over de tijdsspanne waarbinnen iets nieuws zal plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan interactieve televisie, oftewel de red button. Volgens experts zou dit jaren geleden al doorbreken en hetzelfde beweren ze nu over 2008. Ja, nu is echt iedereen er klaar voor.

Hetzelfde geldt voor mobiel internet. Ook hier waren de trendwatchers de praktijk ver vooruit. In de praktijk is het vaak een kip-ei discussie. Gaat de consument wel mobiel internetten als er geen content voor is? En moeten wij wel content gaan maken als de meeste mensen nog geen onbeperkt of flat fee mobiel internet op hun gsm-etje hebben?


Laat ik het dan geen trend noemen, maar een wens. Ik hoop dat adverteerders meer terug gaan doen voor hun gebruikers. Normaliter nemen die merken alleen maar. Ze nemen plekken in in de krant waar normaal gesproken redactie had kunnen staan, ze pikken kostbare minuten in waardoor een film op televisie kijken 2,5 uur duurt en ze staan in de weg, langs de snelweg als je naar een weiland wilt kijken.

zo nu eerstVoorbeelden van merken die teruggeven? Kijk eens naar Bavaria. Die geeft ons iets waar we al lang op zaten te wachten, maar dat kwam er maar niet. Een landelijk taxinummer. Een ander simpel voorbeeld vind ik Volvo Ocean Race. blijkbaar heeft volvo daar zoveel centjes ingestoken, dat wij kunnen genieten van die machtige schepen die over de ocean varen. Dan heb ik er geen problemen mee dat de naam Volvo zo vaak valt.

Wat is de volgende stap: Een Marlboro ziekenhuis gespecialiseerd in het behandelen van Astma? Een Microsoft zomerkamp om je RSI te behandelen? Gratis condooms met een afbeelding van de Sint Pieter? Ik zou er geen problemen mee hebben.

Adverteerders… geef eens wat terug in 2008. Je gebruikers zullen je ervoor belonen.

5 replies to Voorspellingen voor 2008

  1. bonsoir,,,je trouve interressant votre pronostic,
    comment le resumeriez vous en quelque ligne?

  2. Leuke actie van Ruben Timmerman… deze posting gebruiken we ook voor een nieuwe blogkermis.

  3. Pingback:

  4. Pingback:

  5. Pingback: