Microsoft helpt podcasting verder

Microsoft meldt dat zij in het vierde kwartaal een tweede versie uitbrengt van de muziekspeler Zune. De MP3-speler zal in elk geval uitgebreid worden met ondersteuning voor podcasting en wifi-mogelijkheden. Insiders voorspellen dat deze tweede generatie van de muziekspeler nog vóór de feestdagen (slimmerds!) zal uitkomen.

Microsoft: Features – we’ll move towards parity with iPod building in support for video, podcasting, etc and at the same time build on key differentiators such as the wireless feature, the FM tuner, etc.

microsoft zune

Hoewel de Zune (1,2 miljoen verkocht) het bij lange na niet kan opnemen tegen het verkoopsucces van de iPod (100 miljoen verkocht) geeft Microsoft de muziekspeler nog niet op.

Persoonlijk zie ik het niet als een “iPod-killer” maar als een welkome verruiming van de markt. Want, op hoe meer toestellen je podcasts kunt ontvangen hoe beter! Moderne telefoons zijn immers ook uitgerust met een pod-catch functie.

One reply to Microsoft helpt podcasting verder

  1. Ik heb geen IPod of Zune nodig voor podcasts, mijn pda-phone is wat dat betreft afdoende :). Maar toch wel leuk zo’n ding. Enig idee wat nou het verschil is tussen beiden?